Shutterstock

Inside Voer

Hogere voerwinsten in het verschiet

7 Mei 2019 - Wouter Baan - 8 reacties

Hoewel de varkens- en biggenprijzen na Pasen zijn afgevlakt, neemt de kans op hoge voerwinsten toe. De brokprijzen dalen namelijk al een paar maanden en het einde van deze trend is nog niet in zicht.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De prijzen van varkensbrok hebben over april een flinke daling laten zien, zo blijkt uit cijfers van Wageningen Economic Research. Zo daalde de prijs van vleesvarkensbrok met €0,35 naar €25,85 per 100 kilo. Deze prijs laat al sinds januari een dalende trend zien en het einde hiervan is nog niet in zicht.

Tarweprijs onder druk
De mengvoerprijsindicator voorziet voor de komende maanden, op basis van de huidige grondstofkoersen, een verdere daling. De eindvoorraden voor tarwe, gerst en maïs zijn ruim en dat zet de grondstofkoersen op de termijnmarkten onder druk.

Op basis van de huidige tarwearealen gaan sommige analisten ervan uit dat de tarweprijs op de Matif in Parijs komende maanden zelfs terugzakt tot circa €150 per ton. Deze verwachting is overigens wel gebaseerd op een gunstig groeiseizoen in de diverse productieregio's en dat moet uiteraard nog blijken.

Ook zeugenbrok dracht werd in april goedkoper en daalde met €0,30 tot €25,90 per 100 kilo. De notering van zeugenbrok lakto schrijft een min van €0,25 per 100 kilo. De prijs voor biggenkorrel ging met €0,35 omlaag naar €37,05 per 100 kilo. De prijs van start/overgangskorrel noteert eenzelfde daling en komt daarmee uit op €29,80 per 100 kilo.

Hogere voerwinsten
Ook voor deze voeders geldt dat de prijzen de komende maanden verder dalen. Daarmee neemt de kans op hogere voerwinsten in de varkens- en zeugenhouderij verder toe. De biggenprijzen lijken (voor nu) een plafond te hebben bereikt; zo vlakte de DCA BestPigletPrice deze week af op €57,50 per big.

De Duitse biggenprijzen zitten overigens nog wel in de lift. Ook de Duitse varkensprijzen bewegen stabiel. Op basis van eerdere prijsbewegingen liggen verdere stijgingen in het verschiet. Dit in combinatie met dalende brokprijzen zet de seinen voor hogere voerwinsten op groen. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden