Shutterstock

Inside Varkens

Duitsland slacht fors minder varkens

30 Juni 2019 - Wouter Baan - 8 reacties

In de eerste 25 weken van het jaar werden in Duitsland fors minder varkens geslacht. Vooral de afgelopen weken blijft het slachtcijfer ruim achter. Dit bevestigt ook het krappe Duitse varkensaanbod.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De verwachting is dat het varkensaanbod krap blijft, gezien de Duitse statistieken wederom lager zijn. In vergelijking tot mei vorig jaar is er een afname van 3,7% zichtbaar. Het maakt dat de Duitse varkensstapel in een paar jaar tijd met 2,2 miljoen dieren gedaald is.

Uit cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) blijkt daarnaast dat de invoer van vleesvarkens uit Nederland onder druk staat. In het eerste halfjaar van 2019 daalde het aantal vleesvarkens vanuit Nederland van 40.000 varkens per week (januari) naar 21.000 varkens per week (juni).

Situatie Nederland 
Hoewel de Nederlandse varkensstapel eveneens is geslonken, blijven de slachtcijfers door de bovenstaande reden hier wel op niveau. In de volle slachtweken beweegt het slachtcijfer nog seeds boven de grens van 300.000. Wel ligt een seizoensmatige daling voor de hand.

Dit artikel is een onderdeel van het deze week verschenen Trendrapport Varkens & Voer Pro, waarin ook aandacht is voor de biggenmarkt, de varkensmarkt en rentemarkt. Klik hier om het Trendrapport terug te lezen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden