Shutterstock

Inside Varkens

Kleine verhoging voor DCA BestPigletPrice

23 September 2019 - Wouter Baan

De DCA BestPigletPrice (BPP) geeft deze week gehoor aan de roep van diverse handelaren die al een paar weken opteren voor een verhoging.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Doordat er fors wat varkens worden geslacht (ook op zaterdag), neemt de plaatsingsruimte van biggen toe. Door de stabiele en hoge varkensprijzen is de bereidheid voor nieuwe opleg prima. De biggenmarkt voelt dan ook iets vriendelijker aan dan afgelopen weken. Voor vrije biggen is weliswaar soms nog moeizaam een afnemer te vinden, maar dit betreft maar een relatief klein gedeelte van de markt.

Diverse handelaren in Nederland pleiten voor een verhoging van de DCA BestPigletPrice. Dit komt ook uit de opgaven bij DCA Markets naar voren. De BPP stijgt zodoende met €0,50 tot €46 per big.

Stabiele Duitse biggenprijs 
Ook de afzet richting Duitsland verloopt wat vlotter, zo laten handelaren weten. De Duitse biggenprijs (de VEZG-notering) houdt redelijk makkelijk stand op €57 per big. Het is echter nog wel onzeker of de notering ook de maand oktober zonder kleerscheuren kan doorkomen, of dat de dip zich dan alsnog aandient.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden