Shutterstock

Inside Varkens

Biggenmarkt komt beter in balans

29 September 2019 - Wouter Baan

De biggenmarkt is in september beter in balans gekomen, al wordt oktober waarschijnlijk nog wel een zwakke maand qua afzet. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Doordat er fors wat varkens worden geslacht (ook op zaterdag), neemt de plaatsingsruimte van biggen toe. Door de stabiele en hoge varkensprijzen is de bereidheid voor nieuwe opleg prima. Voor vrije biggen is weliswaar soms nog moeizaam een afnemer te vinden, maar dit betreft maar een relatief klein deel van de markt.

De Duitse noteringen houden makkelijk stand op een niveau van €57 per big. Er is sprake van balans tussen vraag en aanbod. De maand oktober is doorgaans een zwakke maand voor de biggenprijzen. Mogelijk gaat de hoge Duitse biggenprijs dus een correctie tegemoet.

Positieve markt
De 'fundamentals' op de Europese markt zijn positief. De varkensprijzen bewegen op een hoog niveau en krijgen waarschijnlijk ook de komende maanden steun door goede afzetmogelijkheden in China. Daarbij is de zeugenstapel in bijna alle grote varkenslanden in de eurozone fors gekrompen. 

Dit artikel is een onderdeel van het deze week verschenen Trendrapport Varkens & Voer Pro, waarin ook aandacht is voor de rentemarkt, biggenmarkt en voermarkt. Klik hier om het Trendrapport terug te lezen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden