Shutterstock

Inside Varkens

Varkensstapel in Amerika neemt opnieuw toe

2 Oktober 2019 - Kimberly Bakker

De varkensstapel in de Verenigde Staten is over de afgelopen maanden met 3% toegenomen, wat betekent dat de groei van de varkensstapel onverbiddelijk doorzet. Dat blijkt uit het nieuwe kwartaalrapport van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA).

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De Amerikaanse varkensstapel is sinds de telling in juni met 3% gestegen naar 77,7 miljoen dieren, zo tonen de nieuwe cijfers van het USDA aan. In vergelijking tot de telling in september vorig jaar steeg de varkensstapel in de Verenigde Staten ook met 3%. Daarbij nam het aantal slachtvarkens met 4% toe naar 71,2 miljoen en steeg het aantal fokvarkens met 2% naar 6,4 miljoen dieren.

Daarentegen is het aantal zeugen dat geworpen heeft met 1% gedaald tot 3,18 miljoen. Dit betekent eveneens dat het aantal levend geboren biggen per worp toegenomen is. Dat aantal steeg van 10,72 biggen per worp in september vorig jaar naar 11,11 biggen dit jaar. De verwachting vanuit het landbouwministerie is wel dat dit aantal tussen september en november iets daalt.

Volatiele varkensprijzen
Het ministerie meldt verder in het kwartaalrapport dat de Amerikaanse varkensprijzen zeer volatiel zijn geweest. Het optimisme rond mogelijke doorbraken in de handelsoorlog met China zorgde regelmatig voor een opleving, maar die gesprekken leidden uiteindelijk vaak tot niets. De varkensprijs ging daardoor ook weer hard naar beneden.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden