Shutterstock

Nieuws Ractopamine

Varkensreus JBS verbiedt groeihormoon in VS

8 Oktober 2019

Het Brazialiaanse vleesconcern JBS gaat het gebruik van het groeihormoon ractopamine bij varkens in de Verenigde Staten verbieden. Op die manier wil de slachter beter inspelen op de afzet naar China waar het middel verboden is.

In augustus vorig jaar is JBS gestopt met het toedienen van het middel in de eigen integraties, en vanaf nu wordt het middel ook verboden bij producenten die hun varkens aan de slachterij leveren. Een woordvoerder van JBS laat weten dat het verbieden van Ractopamine op termijn voordelen oplevert. Veel afzetmarkten, waaronder China, staan het niet toe dat het groeihormoon bij de varkens wordt toegediend.

Bijna 50% ractopamine-vrij
JBS is een van de grootste varkensslachters in de Verenigde Staten en verwerkt jaarlijks zo’n 8 miljoen varkens. Samen met Smithfield (dat onderdeel is van het de Chinese WH Group) heeft het bedrijf naar verluidt zo’n 40% van de Amerikaanse markt in handen. Smithfield heeft ractopamine in een eerder stadium al in de ban gedaan. Volgens analisten zou met het besluit van JBS nu een krappe 50% van de Amerikaanse varkensproductie nu ractopamine-vrij zijn.

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Slachterijen VS: Regering zelf schuld van hoge prijzen

Nieuws Vleesmarkt

Slachterijen VS: Regering zelf schuld van hoge prijzen

VS helpt vleesverwerkers opboksen tegen grote 4

Nieuws Vlees

VS helpt vleesverwerkers opboksen tegen grote 4

Beste kwartaal ooit voor vleesverwerker JBS

Nieuws Vlees

Beste kwartaal ooit voor vleesverwerker JBS

Slachthuizen JBS weer in bedrijf na hack

Nieuws VLEES

Slachthuizen JBS weer in bedrijf na hack

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief