Shutterstock

Inside Voer

Prijzen varkensbrok onder 5-jarig gemiddelde

4 November 2019 - Kimberly Bakker

Vrijwel alle prijzen van de verschillende soorten varkensbrok noteren over oktober onder het 5-jarig gemiddelde. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van Wageningen Economic Research. Wat voorspelt de Mengvoerprijsindicator van Boerenbusiness voor de komende weken nu de prijsdaling iets afzwakt?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De prijs voor babybiggenkorrel is in oktober met €0,20 gedaald tot €34,90 per 100 kilo. Daarmee is de prijsdaling iets afgezwakt ten opzichte van de voorgaande maanden. Dit geldt ook voor de prijs van zeugenbrok dracht, want die prijs daalde in de afgelopen maand met €0,10 naar €24 per 100 kilo. Opvallend is wel dat dit het enige product is dat nog niet onder het 5-jarig gemiddelde gezakt is (€23,86 per 100 kilo). De prijs van zeugenbrok lakto is daarnaast met €0,20 gedaald tot €28,20 per 100 kilo.

Ook voor de prijs van start/overgangskorrel geldt dat de prijsdaling iets minder sterk is dan in eerdere maanden. De prijs voor dit product daalde over oktober met €0,25 tot €27,60. Daarmee ligt de prijs momenteel €0,34 onder het gemiddelde (€27,94 per 100 kilo). De prijs van vleesvarkensbrok is afgelopen maand met €0,15 gedaald naar €23,55 per kilo. Dit is €0,41 lager dan het 5-jarig gemiddelde.

Prijsstijging verwacht
Als we kijken naar de Mengvoerprijsindicator, dan wordt verwacht dat de prijzen voor de verschillende soorten varkensbrok op korte termijn weer gaan stijgen. Dat wordt onderstreept door de notering voor gerst (op EU-Rotterdam), wat momenteel het belangrijkste component is van de brok. Hoewel die notering nog altijd onder het gemiddelde noteert, is de prijs voor EU-voergerst afgelopen weken wel iets gestegen.

Alle prijzen en mutaties zien? Bekijk dan de databank.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden