Shutterstock

Inside Varkens

Europese varkensprijzen vinden weg naar boven

20 November 2019 - Kimberly Bakker

De Europese varkensprijzen lijken de weg omhoog deze week gevonden te hebben, zo blijkt uit een nieuwe prijsvergelijking van de Duitse belangenbehartiger ISN. Enigszins opvallend is dat de grootste prijsstijging in deze week op het conto van België staat.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De varkensprijs in Nederland stijgt deze week met €0,031 naar €1,804 per kilo. Daarmee blijft het op de vijfde plaats in de prijsvergelijking van ISN Staan. Duitsland houdt de vierde plaats vast, want ook hier gaat de prijs deze week omhoog: +€0,040 tot €1,836 per kilo. De Duitse varkensprijs is voor het laats in 2012 op een vergelijkbaar niveau uitgekomen, want toen werd in week 40 een prijs aangetikt van €1,880 per kilo. In Denemarken is de prijs, zoals AgE vorige week al voorspelde, blijven staan op €1,950 per kilo. Daarmee staat het land overigens nog wel met stipt bovenaan deze vergelijking.

De Spaanse varkensprijs noteert deze week een kleine plus: +€0,004 tot €1,883 per kilo, waarmee het op gelijke voet staat met de varkensprijs in Frankrijk. De varkensprijs blijft deze week namelijk stabiel op €1,883 per kilo. De opvallendste (en tevens grootste) stijging komt op het conto van België. De varkensprijs in dat land stijgt met maar liefst €0,050 tot €1,717 per kilo. Dit is enigszins opvallend, omdat de Belgische varkensprijs in de voorgaande weken veelal stabiel noteerde als andere landen stegen.

Bijzondere markt
Afgelopen week was een bijzondere week op de varkensmarkt. De Duitse varkensprijs zette woensdag 13 november een jaarrecord weg. De mutatie werd eerst niet en vervolgens wel door Vion gevolgd. Vervolgens steeg de Internetbeurs op vrijdag 15 november met €0,04. Die beweging geeft aan dat de varkensprijzen in Duitsland hoogstwaarschijnlijk nog niet aan de top zitten. 

In Nederland werd deze week vooral gewacht op aansluiting uit Duitsland en die is gekomen. Daarom opteren diverse handelaren, gevoed door een slinkend aanbod, voor nieuwe verhogingen. De gestegen slachtcijfers zijn een welkome aanvulling op de schaarse vleesmarkt. China blijft nog altijd vragen om grote volumes, terwijl de Europese vleesmarkt zich klaar maakt voor de maand december.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden