Shutterstock

Inside Varkens

Varkensprijs start jaar niet zonder kleerscheuren

3 Januari 2020 - Wouter Baan - 1 reactie

De feestdagen zijn passé, waarmee het normale ritme zich weer aandient. Aan het begin van dit jaar is er sprake van een varkensprop en daardoor staan de prijzen onder druk.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

2019 wordt door kenners als een 'uitzonderlijk varkensjaar' omschreven, maar eindigde desalniettemin wel met een dompertje. Vrijwel alle noteringen werden kort voor de jaarwisseling namelijk flink afgewaardeerd. Ook in het nieuwe jaar houdt de prijsdruk aan, al verschillen de zienswijzen per handelaar.  

Dit komt ook tot uiting in de opgaven bij DCA-Markets. Sommige handelaren opteren voor een gelijke DCA Beursprijs 2.0. Anderen voor een forse verlaging, ingegeven door de prijscorrectie die de slachterijen voor ogen hebben. De verwachting is tevens dat de Duitse varkensprijs volgende week flink naar beneden gaat. Anderen spreken dit weer tegen, zij zeggen: 'dat de soep niet zo heet gegeten wordt als zij wordt opgediend'. Kortom: de meningen zijn verdeeld.

Aanbodsdruk
De druk wordt gecreëerd door een ruim aanbod slachtrijpe varkens. Kort na de feestdagen zou je kunnen spreken van een traditionele varkensprop. Daarbij moet de vleesmarkt nog op stoom komen, doordat diverse verwerkers pas volgende week weer van start gaan. 

Een verlaging voor de DCA Beursprijs 2.0 is al met al niet af te wenden. De notering voor geslachte varkens daalt met €0,07 tot €1,80 per kilo. De prijs van levende varkens levert €0,06 in tot €1,45 per kilo.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden