Vion Food Group

Inside Varkens

Vion verlaagt fors, biggenprijs ook omlaag

6 Januari 2020 - Wouter Baan - 2 reacties

Vion voert deze week een fikse verlaging van de varkensprijs door. De matte situatie op de varkensmarkt maakt dat ook de biggenprijzen niet...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De varkensmarkt maakt een slechte start in 2020. Nadat de DCA Beursprijs vrijdag al 7 cent omlaag ging, verlaagt Vion met €0,10 tot €1,94 per kilo. De slachterij doet er in negatieve zin een schepje bovenop, waarmee de notering door de psychologische grens van €2 per kilo zakt die begin november werd gepasseerd. 

Volgens Vion staat de Europese vleesafzet naar China onder druk. Dit komt mede doordat Amerikaanse exporteurs sinds 2020 niet meer geconfronteerd worden met een verhoogd importtarief

Lagere BPP
Het zijn al met al lastige eerste weken van het jaar in de varkenshandel. Door de kerstprop, die de varkensprijzen onder druk zet, loopt ook druk biggenhandel stoef. Bovendien is het biggenaanbod, na een reeks gebroken weken, behoorlijk opgelopen. Daarom opteren Nederlandse handelaren voor een verlaging van de DCA BestPigletPrice. Die daalt zodoende met €1 tot €62,50 per big.

De Duitse biggenprijzen houden wel stand op €71 per kilo. Van een overaanbod is daar geen sprake. Duitsland is een netto-importeur en dat verklaart waarom de noteringen daar niet onder druk staan. Zowel de varkens- als biggenmarkt heeft waarschijnlijk een paar weken nodig om weer in balans te komen.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden