Shutterstock

Inside Varkens

Druk op varkensprijs komt weer opzetten

3 April 2020 - Wouter Baan - 6 reacties

Hoewel de druk op de varkensprijs kortgeleden geweken was, komt dit nu weer opzetten. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Varkenshouders zijn er door de coronacrisis niet gerust op en bieden daarom massaal varkens. En omdat de vleesverkopen stagneren, doen sommige slachterijen het naar verluidt wat rustiger aan. 

Daar komt bij dat er over 2 weken een slachtdag uitvalt, in verband met Pasen. En ook vanwege Koningsdag sneuvelt er in april een slachtdag, al zijn er geluiden te horen dat dit feest wellicht wordt verplaats naar 31 augustus.

Negatieve Internetbeurs
Hoewel de Duitse VEZG-notering deze week nog stabiel (€1,89 per kilo) bleef, neemt de prijsdruk toe. De Internetbeurs is ondertussen al een paar veilingen op rij negatief en is teruggezakt tot €1,95 per kilo. Wanneer de graadmeter dinsdag opnieuw inlevert, is het aannemelijk dat ook de Duitse varkensprijs op woensdag terugzakt.

Tönnies geeft aan de afzet richting de retail, na de opleving in de afgelopen weken, weer is afgezwakt. De hamsterende consument heeft blijkbaar de diepvries gevuld. En omdat de foodservice voorlopig geen vlees afneemt, stagneert daardoor de afzet. Ook Vion is negatief over de vleesmarkt en besloot zodoende om de garantieprijs voorlopig on hold te zetten.

Op de wereldmarkt wordt Europese slachters bovendien in de wielen gereden door Amerikaanse exporteurs die een prijsvoordeel hebben, al loopt de vleesafzet naar China op zich goed.

DCA Beursprijs 
Al met al borrelt een verlaging onder het oppervlak. De Nederlandse handelaren voelen er per saldo niets voor om de DCA Beursprijs 2.0 (Beursprijs) hierop te laten voorsorteren. De notering voor geslachte varkens blijft staan op €1,77 per kilo. De prijs van levende varkens op €1,42 per kilo. Daarbij is het goed om te weten dat DCA Markets B.V. zich het recht voorbehoud om uiterlijk woensdag 8 april de vastgestelde Beursprijs te herroepen, mocht daar aanleiding voor zijn. Meer leest u hierover in de toelichting op de Beursprijs, door op onderstaande link te klikken.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden