Shutterstock

Nieuws Coronavirus

Slachterijen mogen van Schouten openblijven

26 Mei 2020 - Wouter Baan

Nederlandse slachterijen blijven vooralsnog open, ondanks de coronabesmettingen onder de medewerkers. Dat heeft landbouwminister Carola Schouten vanavond (26 mei) laten weten na overleg met afgevaardigden van de vleessector.

De minister stelt zich daarmee een stuk milder op, nadat ze gisteren nog dreigde slachthuizen te sluiten als de voorgestelde preventiemaatregelen niet afdoende zijn. Schouten legt de verantwoordelijk nu bij de slachterijen neer: die moeten zorgen dat hun medewerkers veilig kunnen werken. Ook de woon- en vervoersomstandigheden moeten samen met de uitzendbureaus onder de loep worden genomen.

Extra maatregelen 
Binnen de slachterijen wordt bijvoorbeeld naar looproutes gekeken. Ook worden medewerkers mogelijk met extra beschermingsmateriaal uitgerust. De maatregelen gelden bovenop de 1,5 afstandsmeterregel. Daarnaast gaat het personeel geregeld op het coronavirus worden getest, een maatregel waar Vion al langere tijd voor pleit. 

Het besluit van Schouten om slachterijen voorlopig open te houden, is een grote meevaller voor de toch al geplaagde varkenssector. Sinds de start van de coronacrisis zijn de varkens- en biggenprijzen flink afgewaardeerd. Bij sluiting van slachterijen was er in Nederland onherroepelijk een flinke varkensprop ontstaan. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.

Meer over

Coronacrisis
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden