Shutterstock

Inside Slachtingen

Amerikaanse slachtsector herstelt zich

11 Juni 2020 - Chanti Oussoren

De meeste Amerikaanse slachterijen hebben de werkzaamheden weer hervat en de verwerkingscapaciteit van het land laat herstel zien. De gemiddelde slachtcapaciteit zit al op 95% van het niveau van vorig jaar, zo zegt het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA).

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De Amerikaanse vleessector heeft een moeizame tijd achter de rug. Coronabesmettingen onder het pesoneel zorgden voor veel gedwongen sluitingen van slachtlocaties. Eerder werd al bekend dat het aantal varkensslachtingen weer is toegenomen. Inmiddels is ook duidelijk dat de andere vleessectoren weer nabij de volledige capaciteit zitten.

Capaciteit
Het USDA heeft in samenwerking met Centers for Disease Control (CDC) en The Department of Labor Occupational Safety and Health Administration (OSHA) zich ingezet om ervoor te zorgen dat de voedselvoorziening kan worden voortgezet en de veiligheid van werknemers kan worden gegarandeerd. Veel slachterijen hebben hun werkzaamheden weer hervat en de verwerkingsacitivteiten weer opgepakt.

De totale vleessector zit inmiddels weer op meer dan 95% van haar gemiddelde verwerkingscapaciteit in vergelijking met vorig jaar. De rundvleesfaciliteiten hebben de capaciteit op 98% zitten, de varkenssector zit op 95% van haar capaciteit en ook de pluimveefaciliteiten hebben de capaciteit op 98% weten te hervatten. 

Lof van minister
De Amerikaanse minister van Landbouw, Sonny Perdue, heeft deze week het herstel van de vleesverwerkingsfabrieken geprezen. "Ik wil de patriottische en heroïsche medewerkers in de vleesverpakking, de bedrijven en de lokale autoriteiten bedanken voor het snel weer op gang krijgen van hun activiteiten. Zij bieden de miljoenen Amerikanen die van hen afhankelijk zijn voor voedsel weer opnieuw een geweldige vleesselectie."

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden