Shutterstock

Nieuws Overname

DSM investeert miljard in overname veevoerconcern

12 Juni 2020 - Jorine Cosse

Het Nederlandse chemieconcern DSM telt bijna 1 miljard euro neer voor de overname van haar Oostenrijkse branchegenoot Erber. Volgens DSM vergroot het bedrijf met deze overname haar expertise en kennis op het gebied van diervoeding.

De overname kwam niet geheel onverwacht. Niet alleen omdat DSM uitermate goed in de slappe was zit en al langer de druk voelde om op overname pad te gaan, maar ook omdat er al een tijd gesprekken gaande zijn tussen beide concerns. Deze week trok concurrent EQT zich terug in de overnamestrijd, waardoor DSM met een bod van €980 miljoen de strijd won. Dit overnamebedrag is gelijk aan 14 keer het bedrijfsresultaat van Erber.

Overname
Erber is een familiebedrijf dat zich bezig houdt met natuurlijke voedingssupplementen voor diervoeding zoals alternatieven voor antibiotica en bescherming tegen gevaarlijke schimmels. Naast het hoofdconcern telt het bedrijf ook nog twee kleinere onderdelen: Sanphar en EFB. Deze twee bedrijven zijn niet bij de deal inbegrepen.

De activiteiten Biomin en Romer Labs zitten wel bij de deal in. Deze onderdelen zijn gezamenlijk goed voor een jaarlijkse omzet van €330 miljoen. In totaal werken er 1200 medewerkers binnen beide activiteiten, verdeeld over faciliteiten wereldwijd. Het is de bedoeling dat de overname eind dit jaar wordt afgerond.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jorine Cosse

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer. Jorine analyseert onder meer wekelijks de ruwvoermarkt en periodiek de markt van mengvoer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden