Shutterstock

Nieuws Coronavirus

Massa-uitbraak bij Tönnies, hoofdlocatie op slot

17 Juni 2020 - Wouter Baan - 2 reacties

De coronabesmettingen onder medewerkers van het Duitse vleesconcern Tönnies op de hoofdlocatie in Rheda Wiedenbrück lopen verder op. Uit nieuwe resultaten blijkt dat 415 van de 589 geteste medewerkers het coronavirus onder de leden hebben.  Tönnies heeft de locatie voor sowieso een periode van 2 weken stilgelegd.

Duitse media maakt melding van de grote hoeveelheid positieve tests op basis van berichtgeving op een regionaal radiostation. De testresultaten van 500 andere medewerkers zijn nog in behandeling. De oplopende besmettingsaantallen in de afgelopen dagen motiveerde de autoriteiten om deze zogeheten 'massatest' af te nemen.

Wat de gevolgen van de massale uitbraak zijn, moet nog blijken. Er klinken geluiden dat Tönnies de (slacht)activiteiten mogelijk moet staken. Duitse varkenshandelaren geven aan dat hun opgedragen is geen varkens meer te leveren. Dat is een flinke aderlating voor de varkenssector in Noordwest-Europa, als dit voor een langere tijd zo blijft. Rheda Wiedenbrück is met een dagelijkse capaciteit van ongeveer 30.000 varkens (wekelijks ongeveer 140.000 varkens) de grootste slachtlocatie in deze regio.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Roy 17 Juni 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10887892/massa-uitbraak-bij-t-nnies-hoofdlocatie-op-slot]Massa-uitbraak bij Tönnies, hoofdlocatie op slot[/url]
60K varkens per dag is gelijk aan 140K per week?
marcel 17 Juni 2020
Tonnies slacht in Rheda Wiedenbruck zo rond de 30000 varkens per dag, ook veel afzet richting Nederland oa. Aldi
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws Varkens

Vleesconcern Tönnies wil uitbreiden naar Afrika

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden