pcruciatti / Shutterstock.com

Inside Varkens

China blijft maar meer varkensvlees importeren

16 Juli 2020 - Chanti Oussoren

China heeft over het eerste halfjaar van 2020 meer varkensvlees geïmporteerd dan vorig jaar. Voor de tweede helft van dit jaar wordt verwacht dat de invoer van varkensvlees verder stijgt.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Sinds begin dit jaar neemt de Chinese regering al maatregelen om het aanbod van varkensvlees te vergroten. Zo wordt het volume vab de import opgeschroefd en wordt varkensvlees uit voorraad op de markt gebracht. De invoer van varkensvlees in China is van januari tot en met juni met 140% gestegen tot 2,12 miljoen ton. Alleen al over de maanden maart, april en mei bedroeg de import al circa 400.000 ton per maand. Dat is dubbel zo veel dan vorig jaar. 

Darin Froedrochs, senior analist bij StoneX, verwacht echter dat de importcijfers van China in juli aanzienlijk dalen door logistieke problemen. Ook het feit dat het land de invoer van meer dan 20 overzeese leveranciers heeft opgeschort - na uitbraken van het coronavirus onder medewerkers - speelt in deze verwachting een rol.

Tweede halfjaar
Ondanks deze prognose verwacht het Chinese ministerie van Landbouw dat de invoer van varkensvlees ook in de tweede helft van 2020 verder toeneemt. Volgens een Chinese functionaris breidt de inkoop van varkensvlees uit het buitenland over heel 2020 met naar verwachting meer dan 1 miljoen ton uit. Als China deze uitspraak gestand doet, blijft het land dus ook in de tweede helft van het jaar een grote koper op de wereldmarkt van varkensvlees. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden