Shutterstock

Analyse DCA varkensindex

DCA biggenindex blijft terrein verliezen

10 Augustus 2020 - Chanti Oussoren

De DCA biggenindex heeft in de afgelopen weken wederom terrein verloren en is verder gedaald. De vleesvarkensindex is daarentegen begonnen aan een herstel.

De biggenindex zit sinds het begin van het jaar al in een daling en heeft snel terrein verloren. Ook de afgelopen weken is hier geen verandering in gekomen en is de index wederom lager uitgekomen. Inmiddels is de index teruggezakt naar een puntenaantal van 57,5 in week 32. Het niveau ligt zelfs op slechts de helft van het niveau van vorig jaar toen het puntenaantal in dezelfde periode nog 113.3 bedroeg.

De vleesvarkensindex heeft wel een positieve stap gezet en is in de afgelopen weken gestegen. Deze toename heeft te maken met de heropening van de Duitse slachterij Tönnies, wat de varkensmarkt weer wat lucht heeft geboden. Sinds week 28 is de index met respectievelijk 14,4 punten toegenomen tot een puntenaantal van 127,1 in week 32. De index noteert nog wel onder het behaalde niveau van week 27 toen het puntenaantal op 133,6 lag.

Voor de komende weken ligt het in de lijn der verwachting dat de vleesvarkensindex verder toe gaat nemen. De biggenindex daarentegen zal de komende weken niet direct stijgen maar zal op de langere termijn langzamerhand gaan stijgen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden