Varkensmarkt 2020

varkenshouderij varkens - agri

Achtergrond Varkens

Gevaar niet geweken op herstellende varkensmarkt

De Europese varkensmarkt is zich aan het herstellen van een jaar vol met tegenslagen. De prijzen schieten hard de lucht in, maar het gevaar is nog niet volledig geweken want er liggen nog altijd dreigingen op de loer.
16 Maart 2021
varkens - agri

Inside Varkens

Laag slachttempo werkt varkensafzet tegen

De afzet van vleesvarkens gaat ronduit moeizaam. Het aanbod loopt op doordat slachterijen in Europa weinig haast maken met slachten nu de vleesafzet traag verloopt. Wat betekent dit voor de mutatie van de DCA Beursprijs 2.0 voor volgende week?
22 Januari 2021
varkenstransport

Inside Varkens

Zo schaden AVP en corona de varkensexport

Het jaar 2020 is afgesloten en inmiddels zijn ook de biggen- en vleesvarkensexportcijfers over de laatste paar weken van het jaar bekend. De coronacrisis en de Afrikaanse varkenspest (AVP) in Duitsland hebben een belangrijke rol gespeeld in de totale biggen- en vleesvarkensexport de export, maar hoe erg is de schade precies?
20 Januari 2021
biggen

Analyse DCA varkensindex

DCA Biggenindex gaat al herstellend 2020 uit

De DCA-varkensindexen hebben de afgelopen weken explosief bewogen. Dit heeft alles te maken met de huidige situatie op varkensmarkt vanwege de Afrikaanse varkenspest (AVP) en de coronacrisis. De vleesvarkensindex zakte eind 2020 tot een dieptepunt, terwijl de biggenindex zich juist enigszins herstelt. 
4 Januari 2021
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Varkensprijs begint op gelijke voet aan 2021

2020 is bijna voorbij en daarmee kan de varkenssector een onrustig jaar afsluiten, waarbij corona en de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in Duitsland roet in het eten gooiden. Voor...
30 December 2020
varkens - agri

Inside Varkens

DCA Beursprijs stabiel de feestdagen door

In verband met de naderende Kerstdagen wordt de DCA Beursprijs voor de laatste week van 2020 niet traditiegetrouw op de vrijdagavond, maar vandaag (woensdag 23 december) al kenbaar gemaakt.
23 December 2020
varkens - agri

Inside Varkens

Varkensmarkt blijft in de greep van ruim aanbod

Met een extreem ruim aanbod gaat de varkensmarkt de gebroken weken rondom Kerst en nieuwjaar in. Hoewel dit de nodige uitdagingen geeft, is de druk op de varkensprijs momenteel niet extreem groot. Maar de komende weken zijn desalniettemin wel uitdagend. 
18 December 2020
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Varkensprijs koerst in stabiele modus op Kerst af

De varkensprijzen lijken een roerig jaar in een zijwaartse modus af te sluiten. Onder het stabiele prijsoppervlakte zorgt de situatie nog altijd voor hoofdbrekens in de sector.
11 December 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden