Shutterstock

Nieuws Vleessector

Duitse politie opent jacht op illegalen in vleessector

23 September 2020 - Wouter Baan

In Duitsland is vanochtend (23 september) een grote politieactie gaande, waarbij gezocht wordt naar illegale arbeiders in de vleessector. Zo'n 800 agenten zijn op de been om 2 bedrijven die actief zijn in 5 deelstaten, te controleren.

De Duitse politie zoekt onder meer in bedrijfs- en woonruimten naar illegale arbeiders. Er zijn aanwijzingen dat Oost-Europeanen, met name Roemenen, met vervalste documenten als arbeidsmigrant zijn binnengesmokkeld. De actie is bedoel om bewijsmateriaal veilig te stellen. Ook is voor €1,5 miljoen aan goederen in beslag genomen, zo melden Duitse media.

Om welke bedrijven het gaat, is nog niet duidelijk. Naar verluidt is een bedrijf nabij Hannover betrokken. De acties vinden onder meer plaats in Saksen-Anhalt en Nedersaksen. De inval in Saksen Anhalt betreft in elk geval niet de Duitse slachterij Tönnies, waar het grootste vleesconcern van Duitsland in Weißenfels een grote locatie exploiteert. Een woordvoerder van het vleesconcern zegt dat het bedrijf geen last heeft van de inval. 

Verbod op uitzendkracht
Door de corona-uitbraken bij slachterijen in Duitsland zijn uitzendkrachten in opspraak geraakt. De Duitse regering heeft eind juli een wetsvoorstel goedgekeurd om de handhaving op het gebied van arbeidsveiligheid te verbeteren. Dit houdt in dat vanaf 2021 geen uitzendkrachten meer mogen worden ingezet voor het slachten en het verwerken van vlees. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden