Shutterstock

Nieuws Varkens

AgriSyst richt apart bedrijf op voor Belgische markt

8 Oktober 2020 - Redactie Boerenbusiness

Het Limburgse AgriSyst heeft haar dienstverlening voor de Belgische markt ondergebracht in een Belgische onderneming. Naast AgriSyst worden ook de Vlaamse Producenten Organisatie Varkenshouders en het bedrijf Agfo-Made aandeelhouder van het nieuwe bedrijf AgriSyst België. 

Dit meldt directeur Twan van Dijk in een verklaring. Met een vestiging in het Belgische Drongen voldoet het bedrijf aan zijn filosofie om iedere lokale markt ook lokaal te bedienen. AgriSyst is een datagedreven bedrijf dat oplossingen en software biedt aan ondernemers in de varkenshouderij. Door middel van mobiel werken en data oplossingen in het kader van precisielandbouw kunnen varkenshouders hun rendement verhogen.

Volgens commercieel directeur Twan van Dijk sluit deze stap goed aan bij de activiteiten van het bedrijf in andere landen: "De Belgische varkenssector heeft niet de omvang van een Spaanse of Duitse markt, maar we zien mogelijkheden in België om verder te ontwikkelen in de breedte én in de diepte. Zeker door de samenwerking met de andere aandeelhouders. Zij hebben net als wij een sterke focus op data en business intelligence. Bovendien beseffen zij tegelijk het belang van goede data om tot een efficiënte keten te komen."

Genomineerd
AgriSyst was in 2019 één van de genomineerden van de Boerenbusiness Agribusiness Award waarvoor zij de VoerConversiemonitor aangemeld hadden. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox