Shutterstock

Nieuws Coronacrisis

Tönnies mag toch deels blijven slachten in Sögel

13 Oktober 2020

Het slachthuis Weidemark in het Duitse Sögel mag na protesten toch deels open blijven. Het bedrijf, onderdeel van de Tönnies Groep, heeft een nieuw hygiëneprotocol waardoor de werkzaamheden deels worden hervat.

Vorige week werd bekend dat het slachthuis voor minimaal 3 weken gesloten zou worden in verband met coronabesmettingen onder het personeel. Dit leidde tot protesten onder varkenshouders en inmenging vanuit de politiek. Het district Emsland, dat besloot dat het slachthuis de deuren moest sluiten, heeft inmiddels ingestemd met een nieuw hygiëneprotocol en het slachthuis mag een deel van de werkzaamheden hervatten.

De nieuwe maatregelen in de slachterij houden in dat iedere werknemer, naast de dagelijkse check-up voor aanvang van werk, een corona-sneltest  moet ondergaan. Daarnaast zijn alle gekoelde ruimtes op korte termijn voorzien van speciale luchtfilters.

Slachttempo
Onder normale omstandigheden worden er bij Weidemark circa 12.000 varkens per dag geslacht. Voor dat het slachthuis tot sluiting moest overgaan, was het slachttempo al naar beneden gebracht tot 7.000 varkens per dag. Met de nieuwe maatregelen wordt het tempo verder verlaagd. Met zo'n 200 werknemers per dag mogen er 5.000 varkens verwerkt worden. Dit is een stuk minder dan de normale bezetting, maar het slachtproces wordt hiermee niet volledig stilgelegd.

De werknemers moeten zich houden aan een strikte quarantaine, wat betekent dat zij zich enkel mogen verplaatsen van huis naar werk. De snij-afdeling zal gesloten blijven omdat de coronabesmetting daar werden ontdekt. Naar verluidt geldt deze maatregel in eerste instantie tot en met 31 oktober.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Tönnies leed fors omzetverlies in 2021

Nieuws Varkensmarkt

Lege slachthaken noopt Tönnies tot reorganisatie

Analyse Varkens

Heeft Vion rumoer effect op Duitse varkensprijs?

Nieuws Export

Lockdowns China hinderen export vlees en zuivel

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief