icosha / Shutterstock.com

Nieuws Keurmerk

Omzet keurmerk Beter Leven naar 2,5 miljard euro

19 Oktober 2020 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De omzet van vleeswaren die in de supermarkt worden verkocht onder het Beter Leven keurmerk, stijgt dit jaar tot ruim €2,5 miljard. Het aantal deelnemende agrarische ondernemers stijgt met ruim 11% tot ongeveer 2.000. Beter Leven is hiermee het grootste duurzame keurmerk in de supermarkt

Dit meldt de Dierenbescherming, die het label met bijbehorend sterrensysteem in 2007 in het leven heeft geroepen. De organisatie meldt deze progressie, omdat het deze week de zogeheten 'Beter Leven week' is. Hier doen supermarkten, producenten en andere aanbieders aan mee om aandacht te vragen voor, zoals de Dierenbescherming het omschrijft, 'diervriendelijkere consumptie'.

Dit jaar vallen onder meer 29 miljoen vleeskuikens, 4,7 miljoen leghennen en 3,7 miljoen varkens onder het Beter Leven keurmerk. Vrijwel alle supermarkten hebben producten met de sterren in hun schappen liggen en de groei gaat door, meldt de Dierenbescherming. De organisatie hangt deze actieweek op aan het thema 'sterrenchef'. Nu de thuisconsumptie door de coronacrisis toe neemt, kan de consument dagelijks - zo is de gedachte - zo veel mogelijk sterren verzamelen tijdens de vleesconsumptie.

Segment snacken groeit
Ook in het snacken groeit Beter Leven, meldt de Dierenbescherming. "We zien een groei van het aandeel snacks waarin Beter Leven-vlees is verwerkt. Volgens gegevens van onderzoeksbureau IRI is inmiddels van alle verkochte snacks zoals bitterballen, kroketten en frikandellen, 10% voorzien van het Beter Leven keurmerk met één of meerdere sterren", meldt Marijke de Jong, manager van de Dierenbescherming.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
Gerrit 19 Oktober 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10889721/omzet-keurmerk-beter-leven-naar-2-5-miljard-euro]Omzet keurmerk Beter Leven naar 2,5 miljard euro[/url]
Geweldig die sterren. De dierenbescherming en alle certificeerders varen er wel bij.
Nu de boeren nog. Veel meer dan een onkosten vergoeding zit er voor hun nog niet on.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden