icosha / Shutterstock.com

Nieuws Keurmerk

Omzet keurmerk Beter Leven naar 2,5 miljard euro

19 Oktober 2020 - 1 reactie

De omzet van vleeswaren die in de supermarkt worden verkocht onder het Beter Leven keurmerk, stijgt dit jaar tot ruim €2,5 miljard. Het aantal deelnemende agrarische ondernemers stijgt met ruim 11% tot ongeveer 2.000. Beter Leven is hiermee het grootste duurzame keurmerk in de supermarkt

Dit meldt de Dierenbescherming, die het label met bijbehorend sterrensysteem in 2007 in het leven heeft geroepen. De organisatie meldt deze progressie, omdat het deze week de zogeheten 'Beter Leven week' is. Hier doen supermarkten, producenten en andere aanbieders aan mee om aandacht te vragen voor, zoals de Dierenbescherming het omschrijft, 'diervriendelijkere consumptie'.

Dit jaar vallen onder meer 29 miljoen vleeskuikens, 4,7 miljoen leghennen en 3,7 miljoen varkens onder het Beter Leven keurmerk. Vrijwel alle supermarkten hebben producten met de sterren in hun schappen liggen en de groei gaat door, meldt de Dierenbescherming. De organisatie hangt deze actieweek op aan het thema 'sterrenchef'. Nu de thuisconsumptie door de coronacrisis toe neemt, kan de consument dagelijks - zo is de gedachte - zo veel mogelijk sterren verzamelen tijdens de vleesconsumptie.

Segment snacken groeit
Ook in het snacken groeit Beter Leven, meldt de Dierenbescherming. "We zien een groei van het aandeel snacks waarin Beter Leven-vlees is verwerkt. Volgens gegevens van onderzoeksbureau IRI is inmiddels van alle verkochte snacks zoals bitterballen, kroketten en frikandellen, 10% voorzien van het Beter Leven keurmerk met één of meerdere sterren", meldt Marijke de Jong, manager van de Dierenbescherming.

Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
Gerrit 19 Oktober 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10889721/omzet-keurmerk-beter-leven-naar-2-5-miljard-euro]Omzet keurmerk Beter Leven naar 2,5 miljard euro[/url]
Geweldig die sterren. De dierenbescherming en alle certificeerders varen er wel bij.
Nu de boeren nog. Veel meer dan een onkosten vergoeding zit er voor hun nog niet on.
U kunt niet meer reageren.
Boerenbusiness Award

Win jij dit jaar de Agribusiness Award?

Maak kans op een mediapakket en een vervolgtraject van ABN AMRO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws Melk

Jumbo breidt assortiment Beter Leven-zuivel uit

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief