Beter Leven

supermarkt Jumbo

Nieuws Melk

Jumbo breidt assortiment Beter Leven-zuivel uit

Jumbo breidt het 1 ster Beter Leven-keurmerk uit naar een groter deel van haar huismerk zuivelassortiment. Vanaf juni zijn de producten beschikbaar in alle Jumbo winkels en online. Tot nog toe neemt slechts een beperkte groep melkveehouders deel en is de extra duurzaam geproduceerde melk in slechts een deel van de Jumbo-filialen te koop.
2 Februari 2022
supermarkt Albert Heijn vlees

Nieuws Keurmerk

Keurmerken schimmig over financiën

Na de uitbreiding van de bestaande 'Beter voor Koe, Natuur en Boer'-zuivellijn, werkt Albert Heijn ook aan 'Beter voor...'-lijnen voor varkenshouders en fruittelers. Tot ergernis van bestaande milieulogo's. In de keurmerkenjungle gaat het nodige geld om.
9 Februari 2021
varkensvlees Japan

Nieuws Keurmerk

Omzet keurmerk Beter Leven naar 2,5 miljard euro

De omzet van vleeswaren die in de supermarkt worden verkocht onder het Beter Leven keurmerk, stijgt dit jaar tot ruim €2,5 miljard. Het aantal deelnemende agrarische ondernemers stijgt met ruim 11% tot ongeveer 2.000. Beter Leven is hiermee het grootste duurzame keurmerk in de supermarkt
19 Oktober 2020
supermarkt Jumbo

Nieuws Zuivelkeurmerk

Jumbo breidt zuivelaanbod Beter Leven keurmerk uit

Supermarktketen Jumbo heeft aangekondigd haar 1 ster Beter Leven zuivelassortiment uit te breiden met 5 nieuwe zuivelproducten. Het 1 ster keurmerk op zuivel werd pas vorig jaar geïntroduceerd. Jumbo was de eerste supermarktketen die zuivel met 1 ster in het schap heeft liggen.
23 Juni 2020
Beter leven welzijn Pluimveevlees

Nieuws Beter Leven Keurmerk

Knieperige consument laat Beter Leven links liggen

'Het aantal dieren dat gehouden worden onder het keurmerk 'Beter Leven' neemt snel toe, maar het kan nog veel beter', zo stelt de Dierenbescherming. Daarom doen zij in de week van het keurmerk Beter Leven een dringende oproep doet aan consumenten.
21 Oktober 2019
melk Jumbo Beter leven

Nieuws Zuivel

Eisen voor zuivel met Beter Leven-keurmerk bekend

De eisen voor de zuivelproducten met een '1 ster Beter Leven'-keurmerk zijn gepubliceerd. Er verschenen afgelopen week al diverse producten met dit keurmerk in de Jumbo, maar de supermarktketen heeft de zuivellijn maandag 15 april officieel aangekondigd.
16 April 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox