Shutterstock

Inside Varkens

Varkensprijs koerst in stabiele modus op Kerst af

11 December 2020 - Wouter Baan

De varkensprijzen lijken een roerig jaar in een zijwaartse modus af te sluiten. Onder het stabiele prijsoppervlakte zorgt de situatie nog altijd voor hoofdbrekens in de sector.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Op de Nederlandse varkensmarkt keerde deze week de balans terug. Daar waar van Rooi met 5 cent verlaagde, pluste Compaxo op hun beurt met 2 cent. Op de Duitse markt bleef de prijszetting gelijk, op €1,19 per kilo. De varkensprijzen bij onze Oosterburen lijken te zijn vastgeroest. Het aanbod is en blijft ontzettend ruim, maar de druk is nu van de varkensprijzen af. Ruimte voor meer zit er tegelijkertijd ook niet in.

Vrij matte vleesmarkt
De vleesmarkt beleeft namelijk een periode zonder impulsen in aanloop naar de Kerst. Voor bepaalde onderdelen, zoals de hazen, is vanuit de retail veel vraag en dat resulteert in hogere prijzen. Over de volle breedte van de markt bekeken, is de stemming echter mat. Positief nieuws is dat de vleesverkopen naar China na een paar mindere periode weer wat aantrekken, zo geven exporteurs aan. Wel zijn de vooruitzichten voor 2021 minder optimistisch vergeleken met de volumes die dit jaar zijn verscheept.

Het geplaatst krijgen van de varkens is en blijft het grootste punt van zorg. Hoewel de situatie iets minder kritiek is dan in de afgelopen weken, doemen de gebroken weken rondom Kerst en nieuwjaar bijna op. Daarbij zijn er in de sector zorgen of de zaterdagslacht in Nederland vanaf januari door kan gaan, geluiden zijn te horen dat de NVWA mogelijk spelbreker is. Dit zou een flinke tegenvaller zijn.

Stabiele Beursprijs
Naar volgende week toe pleit de Nederlandse handel bij DCA Markets, vrijwel eenduidig, voor een stabiele koers van de DCA Beursprijs 2.0. De notering voor de geslachte varkens blijft daarmee staan op €1,20 per kilo. De prijs van levende varkens noteert stabiel op €0,90 per kilo.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden