Shutterstock

Inside Varkens

DCA BestPigletPrice kruipt verder omhoog

11 Januari 2021 - Chanti Oussoren

De biggenmarkt kent al enkele weken van een prijsopleving als gevolg van de betere marktcondities. Ook deze week zet het positieve sentiment voort, al stijgt de prijs wel minder fors dan in de voorgaande weken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De handel in biggen verloopt al een tijd een stuk soepeler. Sinds begin december begon het overaanbod wat op te drogen en in de weken die volgden, gaf de verhouding tussen vraag en aanbod juist ruimte voor hogere prijzen.

Hetzelfde kon tot voor kort nog niet worden gezegd voor de varkensmarkt. De varkensprijs heeft fors moeten inleveren en kon zich niet herpakken. Pas afgelopen vrijdag werd deze negatieve spiraal verbroken en heeft de DCA Beursprijs een stapje omhoog gezet. Dit was de eerste prijsstijging in bijna 5 maanden. De marktomstandigheden op de varkensmarkt verbeteren langzaam maar gestaag. Het overaanbod damt wat in en de vleesexport buiten Europa verloopt goed.

Prijs doet stapje omhoog
Het sentiment op de biggenmarkt blijft mede daardoor positief en de DCA BestPigletPrice stijgt ook deze week, al is deze verhoging wel minder fors dan in voorgaande weken. De prijs neemt met €0,50 toe tot €28,50 per big. Al met al gaat de biggenmarkt in 2021 in een positief gesternte van start.

In Duitsland zet de VEZG notering deze week ook een stapje omhoog, in tegenstelling tot voorgaande weken waarin de prijs telkens onveranderd bleef. De notering stijgt daar met €1 tot €24. In Denemarken stijgt de prijs eveneens en komt deze uit op omgerekend €29,60. 

Klik hier voor de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden