Anoeska van Slegtenhorst

Nieuws Organisatie

COV vindt opvolger voor voorzitter Jos Goebbels

13 Januari 2021 - Wouter Baan

Laurens Hoedemaker volgt vanaf mei dit jaar Jos Goebbels op als voorzitter van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV).

Beide vleesorganisaties denken met de 50-jarige Hoedemaker de ideale voorzitter te hebben gevonden voor Jos Goebbels, die na ruim 10 jaar voorzitterschap van plan is om met pensioen te gaan. De afgelopen 6 jaar was Hoedemaker directeur van de Nederlandse Jagersvereniging die in die tijd opnieuw gepositioneerd werd. Daarbij werd onder meer gewerkt aan maatschappelijk draagvlak, iets wat ook in de vleessector een actueel thema is.

Daarvoor werkte hij onder meer als dierenarts en was hij werkzaam op het ministerie van LNV als secretaris van de Raad voor Dierenaangelegenheden. Ook was hij tussen van 2010 tot 2014 voorzitter van het European Forum for Animal Welfare Councils. Kortom, aan relevante werkervaring voor zijn nieuwe functie ontbreekt het hem niet. 

Masterplan 2025
COV-vicevoorzitter Henny Swinkels is dan ook content met de komst van Hoedemaker. "Ik ken Laurens als een gedreven, integere en strategische belangenbehartiger met oog voor wat er leeft in de maatschappij en gevoel voor politieke verhoudingen. Zijn netwerken in de politiek, bij de beleidsmakers en in het werkveld zijn van groot belang voor de COV. Onder zijn leiding en samen met de leden zal de COV verder invulling geven aan ons masterplan voor 2025 en de verdere verduurzaming van de vleessector."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden