COV

Laurens Hoedemaker COV

Interview COV

‘Nederlands vlees als echt kwaliteitskeurmerk'

Nederlands vlees moet een kwaliteitskeurmerk op zichzelf worden voor de consument in Noordwest-Europa. Dat vindt Laurens Hoedemaker (foto), per 1 juli de voorzitter van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de Vereniging van Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV). Hij volgt in deze functies Jos Goebbels op. Boerenbusiness sprak hen beide in een online interview.
25 Juni 2021
slachterij rundvlees varkensvlees

Nieuws Varkens

COV wil dierenwelzijn bij slachterijen optimaliseren

De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) wil dat het dierenwelzijn bij slachterijen verder verbeterd wordt en komt daarom met een nieuwe code voor dierenwelzijn in de slachterijen.
23 Februari 2021
Laurens Hoedemaker COV

Nieuws Organisatie

COV vindt opvolger voor voorzitter Jos Goebbels

Laurens Hoedemaker volgt vanaf mei dit jaar Jos Goebbels op als voorzitter van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV).
13 Januari 2021
Brexit

Achtergrond Brexit

Vleessector kan leven met no-deal brexit

Met de jaarwisseling voor de boeg, steekt de brexitspanning  weer de kop op. Op 1 januari eindigt immers de overgangsperiode. Desondanks zijn Nederlands vleesexporteurs nog vrij relaxed. Op 1 januari verandert er voor hen nog niet veel, zo vertelt Frans van Dongen namens de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV).
9 December 2020
china varkensvlees

Nieuws Exportverbod

'Einde Chinese vleesban nadert'

De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) heeft goede hoop dat de Chinese importban op Nederlands varkensvlees snel weer vervalt. Dit laat Frans van Dongen, directeur Internationale zaken, weten. 'Het is eerder een kwestie van weken dan van maanden.'
27 Juli 2020
china

Nieuws Exportverbod

China wil cameratoezicht in Nederlandse slachterijen

De Centrale Organisatie Vleessector (COV) heeft signalen opgevangen dat China middels camera toezicht wil houden in Nederlandse slachterijen, om te zien hoe de coronamaatregelen worden nageleefd. Dit na aanleiding van de Chinese exportban op varkensvlees.
1 Juli 2020
Vion Food Group

Nieuws Coronavirus

Geen sprake van crisis in vleessector

Nederlandse slachterijen mogen vooralsnog open blijven, mits de situatie verbetert. Volgens de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) wordt er niet uitgegaan van uitval onder bedrijven en is er (nog) geen sprake van een crisis in de sector.
27 Mei 2020
slachterij

Nieuws Coronacrisis

COV: 'Aantijgingen kwetsend en ongefundeerd'

De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) laat weten boos te zijn over de corona-aanval van de FNV op de vleessector. De FNV, in samenwerking met 3 andere vakbonden, beticht de Nederlandse slachthuizen en vleesverwerkers van het niet naleven van de RIVM-richtlijnen.
8 Mei 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox