Shutterstock

Inside Varkens

Na maanden zet Duitse varkensprijs stapje omhoog

17 Februari 2021 - Chanti Oussoren

De Duitse varkensprijs zet deze week voor het eerst sinds maanden weer een stapje omhoog. Een bevestiging dat er toch kleine verbetering merkbaar is op de varkensmarkt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De Duitse VEZG-notering is langdurig stabiel gebleven. Maar liefst 13 weken lang bleef de prijs onveranderd, nadat deze in week 48 fors inleverde tot €1,19. Deze week doet de varkensprijs voor het eerst sinds maanden weer een stapje omhoog en stijgt met €0,02 naar €1,21 per kilo. De laatste keer dat de prijs een positieve mutatie onderging was eind mei vorig jaar.

De prijsstijging bevestigt dat de varkenssector tekenen toont van herstel en dat het Duitse overaanbod varkens begint te slinken. Ook in Nederland is er sprake van een voorzichtige prijsopleving. Zo steeg de DCA Beursprijs 2.0 vrijdag al met €0,01 en volgen ook slachterijen Compaxo en Van Rooi deze stijging op.

In de ISN prijsvergelijking is tevens te zien dat de varkensprijzen in Europa voorzichtig opleven. In België stijgt de prijs al een aantal weken maar sinds deze week gaan ook de Nederlandse en Spaanse prijs omhoog.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden