Shutterstock

Inside Varkens

Pas op de plaats voor DCA Beursprijs 2.0

19 Maart 2021 - Chanti Oussoren

Deze week zit er geen verdere verhoging in voor de DCA Beursprijs 2.0. De notering maakt een zijwaartse beweging en last daarmee een rustpauze in.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Eerder al deze week, trapte de Duitse varkensprijs hard op de rem en zette geen verdere verhoging in. Inmiddels is duidelijk dat ook de DCA Beursprijs 2.0 even pas op de plaats maakt en de stijgende lijn van voorgaande weken doorbreekt. 

Het overaanbod in Duitsland is dan wel als sneeuw voor de zon verdwenen en rap omgeslagen in een tekort, maar in Nederland is daarvan nog geen sprake. Het overaanbod is wel flink gestagneerd, maar nog niet volledig afgebouwd.

Hoge slachtgewichten
Dit komt ook duidelijk naar voren in de gemiddelde slachtgewichten. Die liggen nog ruim boven de 100 kilo. In week 10 hingen er bijna 330.000 varkens aan de slachthaak met een gemiddeld slachtgewicht van 102,1 kilo. Dat is weer 0,2 kilo zwaarder dan in de voorgaande week en maar liefst 2,1 kilo zwaarder dan in dezelfde periode vorig jaar. 

Diverse verhogingen slachterijen
Slachterijen volgden afgelopen week de verhoging van de Beursprijs weer op, maar zetten niet allemaal een gelijke verhoging in. Zo zette Vion met een verhoging van €0,12 (incl. btw) een vergelijkbare stap als de Beurs, maar muteerde Compaxo met een zelfde prijs excl. btw en was daarmee de grootste stijger onder de slachterijen. Niet alle slachterijen zagen evenveel mogelijkheid voor een dusdanige verhoging. Pali verhoogde met een cent minder en steeg met €0,11, hiermee volgde de slachterij dezelfde verhoging als die van de Beursprijs 2.0. Westfort en Van Rooi zaten met een verhoging van €0,10 er net onder.

De Beursprijs 2.0 blijft voor week 12 stabiel. Dit betekent een prijs van €1,54 voor geslachte varkens en €1,17 voor de levende varkens. Wat de slachterijen gaan doen, wordt komende week bekend. 

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden