Shutterstock

Inside varkens

Varkensvleesexport Brazilië breekt records

15 April 2021 - Stef Wissink

De Braziliaanse export van varkensvlees lijkt verder te versnellen. In maart werd veel meer varkensvlees geëxporteerd dan vorig jaar en noteerde de uitvoer zelfs een nieuw maandrecord.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In totaal exporteerde Brazilië in maart circa 109.200 ton varkensvlees. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is dit een toename van 51,5%. De hoeveelheid Braziliaans varkensvlees die in één maand werd uitgevoerd, was nooit eerder zo groot.

De exportwaarde van de totale uitvoer in maart steeg procentueel nog sneller. De totale waarde van geëxporteerd varkensvlees in maart bedroeg $261,7 miljoen dollar, een stijging van 57,6% ten opzichte van een jaar eerder. Over het hele eerste kwartaal bedroeg het omgezette volume 253.500 ton, 21,86% meer dan vorig jaar. De waarde hiervan bedroeg $594 miljoen, tegenover $485,1 miljoen in het eerste kwartaal van 2020.

Azië is kartrekker
Ook voor Braziliaanse varkensvleesverwerkers zijn het, net als bij andere grote exporteurs, de Aziatische afnemers die de kar trekken. De grootste importeurs van Braziliaans varkensvlees in maart waren China (58.700 ton), Hong Kong (17.500 ton) en als derde het Zuid-Amerikaanse Chili (5.100 ton). Volgens de voorzitter van de Braziliaanse verbond van varkens en pluimveeproducenten (ABPA) is de verwachting dat ook over het gehele jaar 2021 recordcijfers zullen worden genoteerd. Recent maakte ook de Amerikaanse export federatie van vlees (USMEF) al bekend dat zij het komende jaar met vertrouwen tegemoet ziet vanwege een sterke internationale vraag naar vlees.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden