Hendrix Genetics

Inside Varkens

Ook DCA BestPigletPrice moet een veer laten

26 April 2021 - Chanti Oussoren

Lange tijd bleef de DCA BestPigletPrice stabiel, maar in navolging op de Beursprijs 2.0 zet nu ook de biggenprijs een verlaging in.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De afgelopen weken bleef de DCA BestPigletPrice stabiel op €52,50 per big - wel was er sprake van een veranderend sentiment. De afzet verloopt stroever dan voorheen, onder meer door een terugvallende exportvraag. Desondanks kon de biggenprijs de afgelopen weken de zijwaartse koers behouden.

Afgelopen vrijdag zette de Beursprijs 2.0 een verlaging in na een periode van stabiliteit. Het varkensaanbod is ruim en de barbecue-temperaturen, waar de markt op had gehoopt, zijn uitgebleven. 

BestPigletPrice houdt prijsniveau niet vast
In navolging op de Beursprijs 2.0 laat de DCA BestPigletPrice deze week ook een veer. De afzet staat onder druk en losse koppels zijn moeizaam te plaatsen.

De notering daalt met €4 tot €48,50 per big. Hiermee wordt de eerste verlaging sinds begin december vorig jaar ingezet. Niet alleen in Nederland is er sprake van een negatieve prijsontwikkeling, ook in Duitsland daalde de VEZG-notering. Daar was sprake van een min van €3,50. De prijs zakt daarmee naar €49,50 per big. 

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden