Hendrix Genetics

Inside Varkens

Biggenmarkt krijgt nog niet de geest van zonnig weer

31 Mei 2021 - Chanti Oussoren - 1 reactie

Er valt weinig spannends te beleven op de biggenmarkt. De markt is onveranderd en de biggenprijs muteert deze week dan ook zijwaarts.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De DCA Beursprijs 2.0 bleef afgelopen vrijdag al onveranderd. De marktomstandigheden lonkten nog niet naar een verhoging, maar het optimisme is voelbaar en er wordt verwacht dat er binnenkort verandering in komt. De weersomstandigheden zijn omgeslagen en er worden zonnige temperaturen verwacht, waardoor het stof van de barbecue kan worden afgehaald. 

De optimistische vooruitzichten maken het echter niet mogelijk om de biggenprijs te verhogen. Handelaren typeren de markt als onveranderd en melden dat er weinig spannends aan de gang is. De export richting Spanje is tevens iets drukkend.

Biggenexport
In de afgelopen weken heeft de totale Nederlandse biggenexport enkele schommelingen ondergaan. In week 20 daalde de uitvoer ligt tot nog ruim 134.500 stuks, maar het niveau overtreft nog wel altijd de uitvoer van eerdere jaren.

Biggenprijs beweegt zijwaarts
Handelaren opteren zo goed als unaniem voor een onveranderde biggenprijs. Dit houdt een DCA BestPigletPrice in €49,50 voor week 22. In Duitsland bleef de VEZG-notering deze week ook stabiel op €53 per big. de Deense prijs kon eveneens geen verhoging inzetten en die blijft steken op omgerekend €66,60. 
 

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden