Shutterstock

Nieuws Varkens

Russische vleesgigant investeert miljarden

10 Juni 2021

De Cherkizovo Group, de grootse vleesproducent in Rusland, gaat de komende jaren flink investeren. De productiecapaciteit van zowel varkensvlees als pluimvee wordt flink opgeschroefd.

De vleesgigant is van plan om de komende 2 tot 3 jaar maar liefst meer dan $1,1 miljard te investeren in productiecapaciteit. De investeringen worden vooral gedaan in regio's Tula, Lipetsk en Altai.

Het overgrote merendeel van het bedrag wordt gebruikt voor de bouw van een nieuwe varkensslachterij in Tula. Daar wordt respectievelijk $660 miljoen geïnvesteerd. De slachterij krijgt een capaciteit van 4,2 miljoen varkens per jaar. In Lipetsk zullen verscheidene andere slachterijen (varkens en pluimvee) worden gebouwd en in Altai wordt een bestaande slachterij uitgebreid.

Sergey Mikhailov, CEO van de Cherkizovo Group, zegt het volgende over de investering: "We zijn verheugd nieuwe grootschalige investeringen in onze capaciteiten aan te kondigen. De uitbreiding stimuleert de productie van varkensvlees en pluimvee in de komende 2 tot 3 jaar en versterkt ons leiderschap in de binnenlandse vleesindustrie".

Russische varkenssector
Dat de Cherkizovo Group wil gaan uitbreiden, komt niet geheel onverwachts. De afgelopen jaren heeft de Russische varkenssector grote stappen gezet. De varkensvleesgigant kan niet achter blijven en wil met de markt mee groeien. Kort geleden heeft de The National Union of Pig Breeders echter een prognose gedeeld waarin rekening gehouden wordt met een lagere productiegroei, omdat het land nog altijd wordt getroffen door de Afrikaanse varkenspest (AVP). Er wordt echter ook geen rekening gehouden met een daling, dus in die zin is uitbreiding bij Cherkizovo een marktconforme ontwikkeling.

boerenbusiness.nl

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Tönnies verkoopt zijn 30.000 Russische zeugen

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief