Shutterstock

Inside Varkens

Bodem ver te zoeken onder biggenprijs

21 Juni 2021 - Chanti Oussoren

De huidige stroeve omstandigheden op de varkensmarkt wegen ook zwaar op de biggenmarkt. De bodem onder de biggenprijs is deze week ver te zoeken. De DCA BestPigletPrice levert fors in.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Daarmee volgt de biggenprijs de DCA Beursprijs 2.0, die afgelopen vrijdag ook al stevig moest inleveren. De varkensprijs heeft te lijden onder een ruime hoeveelheid varkensvlees op de Europese markt, doordat de Chinese import hart op de rem heeft getrapt. De huidige vraag kan het aanbod op de Europese markt niet bijbenen. Veel vlees wordt ingevroren, maar desondanks moet de varkensmarkt het ontgelden en hangen er donkere wolken boven de markt.

De export is volledig gestagneerd, varkensprijzen staan onder druk en daartegenover staan torenhoge voerprijzen. Ook op de biggenmarkt verloopt de handel moeizaam en stroef. Handelaren opteren dan ook vrijwel unaniem voor verlagingen in de verwachtingsprijs.

Flinke min voor de biggenprijs
De DCA BestPigletPrice noteert voor week 25 op €41,50 per big. Dit is een afname van €7 ten opzichte van de notering van vorige week. Niet alleen in Nederland wordt de biggenprijs verlaagd, in Duitsland daalt de VEZG-notering met €8 tot €45 per big. De Deense notering levert ook flink in en daalt naar omgerekend €56,50 per big.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden