Shutterstock

Nieuws Varkens

Westfleisch gaat de slacht in Gelsenkirchen stoppen

16 Augustus 2021 - Chanti Oussoren

Het Duitse vleesconcern Westfleisch gaat de slachterij in Gelsenkirchen dit jaar sluiten. De capaciteit zal worden verplaatst naar andere locaties, meldt het concern.

Begin oktober gaat Westfleisch de slachterij in Gelsenkirchen sluiten. De varkens die daar normaal gesproken worden geslacht, kunnen vanaf dan terecht bij de slachterijen in Hamm, Oer-Erkenschwick en Coesfeld. Vorig jaar werden er in totaal circa 970.000 varkens geslacht in Gelsenkirchen. De slacht van alle Westfleisch locaties tezamen noteerden vorig jaar op ongeveer 7,5 miljoen stuks.

Op de slachterij in Hamm wordt bij de uitbreiding van de capaciteit zoveel mogelijk in 2 ploegen gewerkt om zo de efficiëntie te verbeteren, zo vertelt CFO Carsten Schruck in een verklaring. De totale slachtcapaciteit van Westfleisch blijft onveranderd.

Personeel
Wat er bedrijfstechnisch verandert is in principe alleen de werklocatie voor de medewerkers. In totaal werken er bijna 140 personeelsleden op de locatie in Gelsenkirchen, maar deze krijgen allemaal een baan aangeboden op andere locaties binnen Westfleisch. Over toekomstig gebruik van de locatie in Gelsenkirchen is nog niets bekend.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Westfleisch boekt extra marktaandeel en winst

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden