Bedrijfsnieuws Westfleisch

slachterij varkensvlees

Nieuws Varkens

Westfleisch boekt extra marktaandeel en winst

Het Duitse coöperatieve slachtconcern Westfleisch uit Münster kan dit jaar naar eigen zeggen het aantal varkensslachtingen op peil houden. Ook in financieel opzicht pakt 2023 tot nu toe goed uit. Dit deelde CFO Casten Schruck deze week mee aan de leden van de coöperatie tijdens de algehele jaarvergadering.
15 Juni 2023
slachterij varkenshouderij varkensvlees

Nieuws Varkens

Westfleisch in 2022 weer winstgevend

Het Duitse coöperatieve slachtconcern Westfleisch was in 2022 weer winstgevend, zo maakt het bedrijf bekend in een persbericht. In 2021 maakte het Duitse slachtbedrijf nog een miljoenenverlies, maar een stevige lijst met bezuinigen lijkt in 2022 zijn vruchten af te hebben geworpen.
8 Maart 2023
slachterij varkensvlees

Nieuws Varkens

Slachterij Westfleisch weer uit de rode cijfers

Het Duitse coöperatieve vleesconcern Westfleisch heeft in 2022 aanzienlijk beter gedraaid dan het jaar daarvoor. Het financiële resultaat kan weer met groene cijfers worden geschreven, zo verzekert topman Carsten Schruck in een interview met het Duitse Agarheute.
2 Januari 2023
varkensvlees gehakt

Achtergrond Varkensprijs

Het piept en kraakt in de varkensvleesketen

De snelle prijsopleving op de varkensmarkt geeft in de keten hoofdbrekens. Terwijl varkenshouders de ommekeer met een grote glimlach begroeten, zorgt het bij menig vleesconcern in Europa voor crisisberaad.
14 Maart 2022
slachterij varkensvlees

Nieuws Jaarcijfers 2021

Miljoenenverlies treft Duitse slachterij Westfleich

Westfleisch heeft in 2021 een miljoenenverlies gerealiseerd. De crisis op de varkensmarkt hakte er bij het coöperatieve Duitse slachtconcern flink in, terwijl tegelijkertijd op vrijwel alle fronten de kosten zijn toegenomen. Voor 2022 zijn de verwachtingen bepaald niet rooskleurig.  
14 Maart 2022
slachterij varkensvlees

Nieuws Varkens

Nederlands varken loopt toeslag mis bij Westfleisch

Vanaf 2022 skipt Westfleisch de toeslag op vleesvarkens die niet voldoen aan de zogeheten 5 D-strategie. Dit betekent dat Nederlandse vleesvarkens de boot missen, net als biggen uit ons land die door onze oosterburen worden afgemest.
7 December 2021
slachterij varkensvlees

Nieuws Varkens

'Personeelstekort drukt Duitse varkensverwerking'

De oude Wet van Murphy lijkt meer en meer van toepassing op de varkensmarkt: probleem op probleem stapelt zich op. Naast de tanende vleesafzet, de uitbraak van Afrikaanse varkenspest en de impact van corona, kampen Duitse varkensvleesverwerkers nu met personeelstekorten. Handeleren die op Duitsland leveren mogen in sommige gevallen minder varkens leveren.
8 September 2021
slachterij varkensvlees

Nieuws Varkens

Westfleisch gaat de slacht in Gelsenkirchen stoppen

Het Duitse vleesconcern Westfleisch gaat de slachterij in Gelsenkirchen dit jaar sluiten. De capaciteit zal worden verplaatst naar andere locaties.
16 Augustus 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden