Eigen foto

Inside Biggen

Het gaat om de plek voor biggen

20 September 2021 - Wouter Baan

De afzet van biggen is stroef, was stroef en blijft voorlopig nog stroef. Hoe reageert de DCA BestPigletPrice hierop?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het is geen geheim dat de biggenafzet niet wil vlotten. Vleesvarkenshouders houden de boot af, gezien ook zij momenteel de varkens slecht kwijt kunnen. Bovendien is er geen vertrouwen voor over 4 maanden om op te leggen. De koppels die nu worden opgelegd, komen medio januari als vleesvarken op de markt. En dat is doorgaans geen goede tijd.

Grote aanbodsdruk
Ondanks de grote aanbodsdruk kan de Duitse biggenprijs (VEZG) deze week standhouden op €20. Niet uit te sluiten valt dat de Duitse noteringen in de komende weken alsnog door deze ondergrens zakt. Veel zal daarbij afhangen van de prijsontwikkelingen op de varkensmarkt.

Hoewel het positief is dat de slachtcijfers voorzichtig opklimmen, blijft de druk op de biggenmarkt naar verwachting ook de komende weken aanhouden door een aanhoudend gebrek aan plaatsingsruimte. Er zijn de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan. 

BPP omlaag
Dat de DCA BestPigletPrice deze week (op basis van de opgaven) €0,50 moet inleveren tot €23,50 per big, onderstreept het aanhoudend zwakke marktsentiment. Voor nu is de handel blij als er afzet is, tegen welke prijs staat daarbij op de tweede plaats. 

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden