Shutterstock

Inside Varkens

Varkensmarkt kan even op adem komen

8 Oktober 2021 - Wouter Baan - 3 reacties

Na een paar roerige weken vertonen de varkensprijzen tekenen van stabiliteit. De vleesmarkt voelt op de achtergrond noch wel nerveus aan. Waar zit hem dat in?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Onder druk van de grote Duitse slachterijen ging de VEZG-notering deze week met 4 cent terug tot €1,20 per kilo. Volgens slachterijen was deze verlaging noodzakelijk in het licht van de vleesmarkt die zwaar onder druk staat. Ook in Nederland en andere Europese landen zijn verlagingen in dezelfde orde van grootte doorgevoerd.

Naar volgende week toe laat een ruim aanbod van vleesvarkens zich moeilijk plaatsen. Slachterijen worstelen met personeelsproblemen om de slacht- en verwerkingslijnen te vullen. Dit komt in toenemende mate tot uiting op de vleesmarkt waar grotere prijsverschillen ontstaan voor uitgebeend en niet-uitgebeend vlees.

Spannende periode 
Dit kan de vleesmarkt op termijn ontwrichten met mogelijke leveringsperikelen bij supermarkten tot gevolg, zo wordt gesuggereerd. Zover is het nog niet. Desalniettemin breekt er wel een spannende periode aan in aanloop naar de decembermaand wanneer de vraag naar varkenshaasjes en hammen doorgaans groot is. De hoop in de markt is dat dit de vraag naar vlees een impuls geeft, maar dan moet de uitbeencapaciteit er wel zijn. 

Insiders op de varkensmarkt hopen de komende weken de schade te beperken. Handelaren zijn er echter niet gerust op en vrezen voor verdere verlagingen. Voor nu kan de markt even op adem komen: De DCA Beursprijs 2.0 blijft staan op €1,19 per kilo voor de geslachte varkens en de prijs van levende varkens op €0,90 per kilo.

Bekijk hier de laatste notering. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden