Shutterstock

Inside Varkens

Is het omslagpunt op de biggenmarkt al in zicht?

1 November 2021 - Wouter Baan - 8 reacties

Het blijft een lastige aangelegenheid om de afzet van biggen rond te breien. Een situatie die al maanden aan de gang is. Is het omslagpunt op de biggenmarkt al in zicht?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Hoewel prijsverlagingen op de varkensmarkt ondertussen al een paar weken uitblijven, is dit niet voldoende om de vraag naar biggen los te krijgen. Vleesvarkenshouders in heel Europa zijn en blijven afwachtend in het opleggen van nieuwe koppels en hopen op betere tijden.

De verwachting is dat het biggenaanbod seizoensmatig wat opdroogt in de komende weken. Dit, gecombineerd de met krimp in de Nederlandse zeugenstapel, zou de markt overzichtelijker moeten maken. Vanaf dat punt kan de weg naar boven wellicht weer worden ingeslagen, zoals dat historisch gezien gebruikelijk is in november.

Keerpunt vanaf half november?
In de afgelopen jaren (met uitzondering van 2020) was de DCA BestPigletPrice telkens aan het plussen vanaf week 47. Vaak al eerder. Of dat dit jaar ook zo is, zal moeten blijken. Voor nu blijft het passen en meten om de biggen geplaats te krijgen, versterkt door het feit dat de slachtcijfers in Nederland en Duitsland haperen. Kortom: Het omslagpunt is nog niet direct in zicht, maar de handel heeft wel vertrouwen dat de markt in de komende weken verbeterd.

Hoewel er nog altijd wordt geopteerd voor verdere prijsverlagingen, kan de DCA BestPigletPrice deze week standhouden op €20,50. De Duitse VEZG-notering noteert onveranderd op €18.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden