Eigen foto

Inside Varkens

Opnieuw nipte verhoging voor DCA BestPigletPrice

22 November 2021 - Wouter Baan - 2 reacties

Hoewel de bomen op de biggenmarkt zeker niet tot in de hemel groeien, realiseert de DCA BestPigletPrice deze week wel opnieuw een kleine verhoging.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het omslagpunt op de biggenmarkt vond vorige week plaats en dat brengt reuring in de markt. De vraag naar biggen is de afgelopen weken wat verbeterd, maar is nog altijd verre van wild. En zolang de varkensmarkt zijwaarts blijft bewegen, is de stijgingsruimte voor de biggenprijzen vrij beperkt. Temeer omdat er spanning in de markt is geslopen door de uitbraak van Afrikaanse varkenspest op een vleesvarkensbedrijf in Duitsland. Gevoelsmatig is een uitbraak in Nederland daarmee ook dichterbij gekomen.

De exportvraag is nog altijd mat. De Nederlandse biggenexportcijfers blijven aanhoudend laag en konden in de afgelopen weken soms maar net boven de grens van 100.000 uitkomen. De gekrompen aantallen komen vooral door vraaguitval in Duitsland en daarbij speelt de krimp in de Nederlandse zeugenstapel uiteraard ook mee.

Verhoging voor BPP
Na een verhoging vorige week vlakt de Duitse VEZG-notering deze week af op €19. Ook de Deense notering stijgt voor de tweede week op rij niet verder. Het zijn signalen dat de biggenprijzen weinig potentie hebben. In Nederland zijn de meningen in de markt verdeeld. Waar sommigen handelaren bij DCA Markets opteren voor een tweede verhoging, zien anderen daar de noodzaakt niet van in. Uiteindelijk resulteert het in een kleine plus van €0,50 tot €21,50 per big.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden