Jan van Dasler / Shutterstock.com

Nieuws Varkensmarkt

FDF maakt zich sterk voor eerlijke varkensprijs

29 November 2021

Farmers Defence Force (FDF) komt met een opvallend nieuw initiatief. De belangenbehartiger heeft een varkensteam opgericht dat zich bezig gaat houden met het verbeteren van het verdienmodel van de sector.

"Wij zijn van mening dat inzet van ketensamenwerking op korte termijn wenselijk is. Dit om krachten te bundelen en samen te werken aan een gezonde toekomst voor de varkenshouderij, zodat de boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun kwaliteitsproducten die ze dagelijks leveren aan de consument", zo motiveert de organisatie de lancering op haar site.

De prijscrisis op de varkensmarkt is waarschijnlijk de aanleiding van het initiatief. Naast het verdienmodel ligt de focus op diergezondheid, voeding, uitkoopregelingen en de transitie in de veehouderij.

Voormalig varkenshouder Roy Nillesen wordt voorzitter. Hij is in 2012 het bedrijf Pig Consultant gestart en is op die manier internationaal georiënteerd op de marktontwikkelingen in de sector. De overige bestuursleden zijn Mark van Dijk, Martien Welvaarts en Peter Koning. Laatsgenoemde is geen varkenshouder, maar heeft dertig jaar een eigen slagerij gerund.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Boerenprotest

Blog: terugblik op boerenprotest in Stroe

Nieuws Stikstof

Boeren willen niet wijken voor Schiphol

Interview Roy Nillesen

'FDF maakt nú van verdienmodel topprioriteit'

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief