Dossier Boerenprotest

boerenprotest toekomst

Nieuws Boerenprotest

Blog: terugblik op boerenprotest in Stroe

Uit alle windstreken van Nederland kwamen boeren vandaag naar het Gelderse Stroe voor de vierde grote landelijke demonstratie tegen het stikstofbeleid van het kabinet in drie jaar tijd. In dit liveblog volgde Boerenbusiness vandaag de ontwikkelingen.
22 Juni 2022
Boerenbusiness boerenprotest Schiphol

Nieuws Stikstof

Boeren willen niet wijken voor Schiphol

Een grote groep boeren is maandagmorgen met trekkers naar Schiphol gereden, om daar een voorlopig koopcontract aan te bieden aan financieel directeur Robert Carsouw. Niet Schiphol moet  boeren opkopen om een milieuvergunning rond te krijgen, maar de boeren kunnen beter grootvervuiler Schiphol opkopen, redeneren ze.
13 December 2021
Boerenbusiness Farmers Defence Force FDF

Interview Roy Nillesen

'FDF maakt nú van verdienmodel topprioriteit'

Farmers Defence Force presenteerde deze week een zogenaamd 'varkensteam'. Dat nieuwe team, onder leiding van Roy Nillesen, focust op 'betere samenwerking in de keten'. De sleutel tot een beter rendement: meer waardecreatie en een kostensanering. Nillesen licht toe hoe een praktische invulling wordt gegeven aan het plan.
3 December 2021
boerenprotest Farmers Defence Force

Nieuws Varkensmarkt

FDF maakt zich sterk voor eerlijke varkensprijs

Farmers Defence Force (FDF) komt met een opvallend nieuw initiatief. De belangenbehartiger heeft een varkensteam opgericht dat zich bezig gaat houden met het verbeteren van het verdienmodel van de sector.
29 November 2021
sjaak van der tak

Opinie Jaap Majoor

Is de LTO wel of niet voor de boeren?

Ik las het interview met u, Sjaak van der Tak, voorzitter van LTO Nederland. U vindt blijkbaar dat het stikstofprobleem, hoofdzakelijk veroorzaakt wordt door de boeren.
26 Oktober 2021
koeien padstelling

Politiek Stikstof

AgriNL implodeert na publicatie actieplan stikstof

Binnen AgriNL, de netwerkorganisatie van elf bedrijven in de agribusiness en LTO Nederland, is hommeles ontstaan over het gisteren (dinsdag 12 oktober) gepresenteerde Actieplan voor de toekomst van de agrifoodsector. Steeds meer leden nemen afstand van het plan.
13 Oktober 2021
koeien

Nieuws Belangenbehartiging

DDB: belangenbehartiging melkveehouders versterken

De Dutch Dairymen Board (DDB) wil structureel samenwerken met andere organisaties in de belangenbehartiging voor melkveehouders. De DDB gaat de leden hiervoor toestemming vragen op de ledenvergadering van 5 oktober, zo heeft voorzitter Sieta van Keimpema de leden aangeschreven.
17 Augustus 2021
boerenprotest Farmers Defence Force

Opinie Vergaderboer Twee

Nieuwe angel met grote impact: chaos is compleet

Het is alweer even geleden dat jullie van me hoorden. Tja, een vergaderboer moet ook zo z'n werk doen en heeft de schrijfsels wel in z'n hoofd maar niet altijd meteen op papier. Waar staan we nu?
22 Juli 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden