Shutterstock

Nieuws Varkens

Miratorg is concurrent voor varkensvleesexporteurs

8 December 2021 - Stef Wissink - 1 reactie

De Russische varkensvleesgigant Miratorg claimt dat het dit jaar al zo'n 40.000 ton varkensvlees heeft verkocht aan afnemers in Vietnam. Het bedrijf is daarmee - volgens eigen zeggen - de grootste speler op de Vietnamese markt geworden.

De Vietnamese varkensstapel wordt al jaren geteisterd door uitbraken van Afrikaanse varkenspest. Daarom importeert het volop varkensvlees en is het land voor exporteurs een belangrijke bestemming. Miratorg sloot dit jaar een deal met een Vietnamees handelsbedrijf, waarin stond dat de import flink opgevoerd zou worden. Dit heeft Miratorg - zo lijkt het - behoorlijk wat marktpotentieel opgeleverd. Rusland is inmiddels zelfvoorzienend en bedrijven in het land zetten daarom meer in op export.

Miratorg is een concurrent
Ook voor Europese varkensvleesexporteurs is de Vietnamese markt steeds belangrijker geworden. Over de eerste negen maanden van het jaar stond Vietnam in volume op plek zes als grootste afnemer van varkensvlees uit Europa. In deze periode lag de uitvoer naar het Aziatische land bovendien 33% hoger dan vorig jaar. Wel dient opgemerkt te worden dat de volumes vooral dit voorjaar op een hoog niveau lagen. De afgelopen maanden zijn de afgezette hoeveelheden teruggelopen en liggen deze weer rond het niveau van vorig jaar.

Europese exporteurs voerden gezamenlijk tot en met september ongeveer 110.000 ton varkensvlees uit richting Vietnam. Een piek werd bereikt in mei, toen 19.400 ton product werd uitgevoerd. Over de maand september was dit volume gedaald tot 7.700 ton.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Stef Wissink

Stef Wissink is redacteur bij Boerenbusiness en schrijft over de actuele marktontwikkelingen op de zuivel- en varkensmarkt. Ook volgt hij de Nederlandse en internationale agribusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
Jan4072 9 December 2021
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10895598/miratorg-is-concurrent-voor-varkensvleesexporteurs]Miratorg is concurrent voor varkensvleesexporteurs[/url]
We moeten vooral niet vergeten dat deze ontwikkeling van de varkenshouderij in Rusland in een stroomversnelling is gekomen door de boycotten van de EU tegen Rusland ingezet door door Brussel olv mijn vriend Timmerfrans.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden