Varkensvleesexport 2021

haven Rotterdam containers

Nieuws Varkens

Handel varkensvlees krijgt in 2022 opnieuw knauw

Nadat de wereldhandel in varkensvlees in 2021 met een eerste terugval te maken kreeg na het topjaar 2020, gaan de volumes over het huidige jaar opnieuw een stap terugzetten. Dat is althans de verwachting van het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA).
15 April 2022
Brussel EuropeseUnie Europa EU

Nieuws Varkens

Varkensvleesexport in 2021 slechts een fractie lager

De Europese varkensvleesexport was over de laatste maanden van het afgelopen flink kleiner dan één jaar eerder. De cijfers lagen over het hele jaar echter slechts een fractie lager dan in 2020.
11 Maart 2022
slachterij varkensvlees

Nieuws Rabobank

'Varkensvleesproductie in Europa krimpt licht in 2022'

De varkensvleesproductie in de 27 landen van de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk krimpt dit jaar met minstens 0,5%, zo voorziet Rabobank. De prijzen blijven in het eerste kwartaal van 2022 onder druk staan, omdat het aanbod eerst moet afnemen voordat de prijzen verbeteren. De verwachting is dat de import vanuit China verder daalt, met 10% tot 25% ten opzichte van afgelopen jaar.
27 Januari 2022
varkensvlees

Achtergrond Varkens

China kocht in november wat meer varkensvlees

De export van Europees varkensvlees naar China is aan het eind van vorig jaar gestabiliseerd. In november werd zelfs 19.000 ton product meer uitgevoerd dan in oktober. In vergelijking tot een jaar eerder zijn de uitgevoerde volumes echter nog altijd meer dan gehalveerd.
20 Januari 2022
export containers

Nieuws Varkens

China verhoogt import tarief voor varkensvlees

Het ministerie van Financiën in China heeft 15 december laten weten dat het importtarief voor varkensvlees verhoogd wordt. Vorig jaar werd de hoogte van de heffing nog teruggezet om de inflatie in het land, als gevolg van een krap varkensaanbod, te beteugelen.
16 December 2021
slachterij varkensvlees

Nieuws Varkens

Miratorg is concurrent voor varkensvleesexporteurs

De Russische varkensvleesgigant Miratorg claimt dat het dit jaar al zo'n 40.000 ton varkensvlees heeft verkocht aan afnemers in Vietnam. Het bedrijf is daarmee - volgens eigen zeggen - de grootste speler op de Vietnamese markt geworden.
8 December 2021
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Vrije val importvolume varkens China gestopt?

De maandenlange glijvlucht in de hoeveelheid door China geïmporteerd varkensvlees komt in oktober vooralsnog tot stilstand. De volumes liepen nog slechts minimaal terug.
30 November 2021
slachterij varkenshouderij varkensvlees

Inside Varkens

Export van varkensvlees loopt steeds sneller terug

De teruggang van de Chinese importbehoefte aan varkensvlees laat zijn sporen na op de Europese markt. Hoewel het totaal geëxporteerde volume over de eerste negen maanden van dit jaar nog boven het niveau van vorig jaar uitkomt loopt de uitgevoerde hoeveelheid de laatste maanden steeds sneller terug, met een voorlopig dieptepunt over de maand september. 
17 November 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox