Shutterstock

Analyse Biggen

Biggenhandel stokt door onzekere varkensmarkt

19 April 2022 - Wouter Baan - 1 reactie

De dalende noteringen op de varkensmarkt pakken slecht uit voor de DCA BestPigletPrice. Ook deze week loopt de BPP tegen een forse correctie aan, maar kan nog wel standhouden boven de grens van €50.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De varkensmarkt zit in lastig vaarwater. Naast de prijscorrecties zorgen de gebroken slachtweken voor minder plaatsingsruimte. De nasleep hiervan zal ook in de eerste weken van mei nog merkbaar zijn, zo verwachten handelaren. Ook voor de biggen is er deze weken beduidend minder plaatsingsruimte, terwijl de vraag naar biggen sowieso al niet denderend was. Dit door de onzekerheid in de sector.

Er is momenteel nauwelijks tot geen vraag naar vrije biggen, ook niet tegen prijzen die onder de noteringen liggen. En doordat de afzet binnen de vaste koppelingen ook stroever loopt, resulteert dat in een (beperkt) overaanbod. Vooral handelaren die normaal gesproken veel koppels op de vrije markt afzetten, zijn negatief. Zolang de varkensprijs niet serieus aanstalten naar boven maakt, blijft het tobben in de biggenhandel, zo is de verwachting.

BPP omlaag, VEZG wel stabiel
Deze week kan de DCA BestPigletPrice nog standhouden boven de grens van €50. Op basis van de opgaven daalt de notering voor de derde week op rij, nu met €2,50 tot €51 per big. Gezien het huidige marktbeeld liggen verdere verlagingen echter op de loer. Vooralsnog kan de Duitse VEZG-biggenprijs wel standhouden op €60 per big. Dit komt doordat Duitsland niet afhankelijk is van export, terwijl de Duitse zeugenstapel daarbij fors is geslonken.

Klik hier voor een toelichting op de DCA BestPigletPrice. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden