Shutterstock

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Afrikaanse varkenspest op Zuid-Duits varkensbedrijf

26 Mei 2022 - Stef Wissink

De Afrikaanse varkenspest verspreidt zich verder in Duitsland. Het virus is aangetroffen op een vleesvarkensbedrijf in de buurt van de Duits-Franse grens in de deelstaat Baden-Württemberg.

Dat maakt het Friedrich-Loeffler-Institut gisteren (25 mei) bekend gemaakt. Het gaat om een geval op een klein vleesvarkensbedrijf met 35 dieren in de gemeente Emmendingen. Het betekent het eerste geval van Afrikaanse varkenspest in Zuid Duitsland en de provincie Baden-Württemberg.

Locatie uitbraak Afrikaanse varkenspest Emmendingen, Zuid Duitsland

Sinds 19 mei stierven er varkens
Het Landbouwministerie heeft de uitbraak inmiddels bevestigd. In een verklaring geven zij aan dat er sinds 19 mei (vorige week woensdag) meerdere varkens op het bedrijf gestorven zijn. Het bedrijf is gistermorgen (woensdag 25 mei) door de autoriteiten geruimd. Onduidelijk is op het moment nog hoe het bedrijf besmet heeft kunnen raken, al gaat het ministerie er van uit dat de insleep door menselijk handelen plaats heeft gevonden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Stef Wissink

Stef Wissink is redacteur bij Boerenbusiness en schrijft over de actuele marktontwikkelingen op de zuivel- en varkensmarkt. Ook volgt hij de Nederlandse en internationale agribusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

China importeert weer Belgisch varkensvlees

Nieuws Varkens

China keurt import Russisch varkensvlees goed

Nieuws Varkens

Varkenspest duikt op in Zweden bij wilde zwijnen

Achtergrond Varkens

Italië zet zich schrap na AVP in Lombardije

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox