Hendrix Genetics

Analyse DCA BestPigletPrice

Prijsdruk op biggenmarkt zwakt af

30 Mei 2022 - Wouter Baan

De afzet van biggen blijft een lastig verhaal, maar deze week lukt het de DCA BestPigletPrice wel een verlaging te ontlopen. De biggenprijs krijgt daarbij wat steun van de stabiele varkensmarkt. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het aanbod biggen blijft te groot voor de beschikbare plaatsingsruimte. Dit wordt deze weken beperkt door de uitval van slachtdagen en het gegeven dat vleesvarkenshouders in Nederland en Duitsland momenteel soms niet opleggen, omdat ze geen muziek in de mesterij zien. De grote prijsdruk van de afgelopen weken verdwijnt nu wel wat naar de achtergrond, geholpen door de stabiele beweging op de varkensmarkt die bovendien iets vriendelijker is gaan aanvoelen, zonder daarbij aanstalten naar boven te maken.

Exportcijfers naar Duitsland onder druk
De export van biggen, naar met name Duitsland, is ronduit teleurstellend. In de voorbije periode zakte het exportcijfer - in volle handelsweken -  zelfs onder de grens van 50.000. Het gat met de aantallen die naar Spanje gaan, bedroeg in week 19 zelfs minder dan 10.000 biggen.

De lage exportcijfers verklappen dat het vinden van plaatsingsruimte een flinke uitdaging blijft. Maar dat wordt er vast niet veel gemakkelijker op, wanneer de prijzen nog verder zakken, zo denken handelaren. Sommige handelaren opteren bij DCA Markets voor onveranderd. Anderen vinden dat een laatste prijscorrectie noodzakelijk is. Op basis van de opgaven stabiliseert de DCA BestPigletPrice op €38,50 per big.

Klik hier voor een toelichting op de DCA BestPigletPrice. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden