Shutterstock

Analyse DCA BestPigletPrice

AVP-uitbraak vlakbij grens remt biggenhandel af

4 Juli 2022 - Wouter Baan

Door de afvlakkende varkensprijzen zaten de biggenprijzen al tegen het plafond. De uitbraak van Afrikaanse varkenspest in Duitsland, op steenworp afstand van de grens, is nog een reden om...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De AVP-uitbraak zorgt voor een schrikreactie in varkensland. Veel vragen zijn nog onbeantwoord. Hoe is het virus daar gekomen en volgen er meer besmettingen? Veel onzekerheid dus en dat doet de handel vaak geen goed. Zo ook nu. 

Zeugenhouders willen door de onzekerheid maar wat graag leveren, uit vrees voor een prijscorrecties. Vleesvarkenshouders willen de situatie juist even aanzien. Het gevolg is dat er momenteel ruim voldoende biggen zijn. Ook de Spaanse integraties zijn op de hoogte van de uitbraak en bieden enkele euro's per big terug. Het is niet zo dat de biggenhandel hapert, maar het gaat wel veel stroever, zo vertellen handelaren. 

BPP blijft gelijk 
Op dit moment neigt de biggenmarkt eerder omlaag dan omhoog. Toch opteren veel handelaren voor een onveranderde DCA BestPigletPrice. Rust bewaren is voor nu het beste, zo is het devies. Al met al voelt de markt gespannen aan.  

Op basis van de opgaven blijft de DCA BestPigletPrice staan op €41,50 per big. Ook de Duitse VEZG-notering voor biggen blijft deze week gelijk, op €42,50 per big. Ook de vleesonderdelen prijzen blijven gelijk, net als de varkensprijs van Vion.

Klik hier voor een toelichting op de DCA BestPigletPrice. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden