Shutterstock

Analyse DCA BestPigletPrice

Eindelijk goed nieuws van de biggenmarkt

7 November 2022 - Wouter Baan

Na een wekenlange slechtnieuwsshow zendt de biggenmarkt eindelijk betere signalen uit. De DCA BestPigletPrice anticipeert hier direct op met een kleine verhoging die volgens sommige handelaren geen verhoging genoemd mag worden. Hoe zit dat?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De biggenmarkt ontspant zich door een krapper wordend aanbod, zoals dat seizoensmatig gebruikelijk is in deze tijd van het jaar. Daarbij trekt de vraag voorzichtig aan. Deze reageert op een vriendelijkere stemming op de varkensmarkt in ons land, hoewel de Duitse varkensprijs wel nadrukkelijk onder druk staat.

Daar komt bij dat de biggen die nu worden opgelegd begin maart als vleesvarken naar de slachterij gaan. Doorgaans beginnen de varkensprijzen dan aan de voorjaarsopleving, al is dat natuurlijk geen garantie.

Spaanse interesse
Niet alleen de binnenlandse vraag, maar ook de exportvraag verbetert. De Duitse markt is beter in balans en in toenemende mate informeren Spaanse integraties weer naar Nederlandse biggen. Deze optelsom van factoren maakt dat handelaren bij DCA pleiten voor een stijging van de BestPigletPrice. 

Sommige handelaren spreken daarbij niet van een stijging, maar een positieve correctie. De biggennoteringen zouden in de afgelopen weken te ver naar beneden zijn doorgeschoten en verdienen daarom nu een correctie. Temeer omdat de biggenprijs relatief laag staat ten opzichte van de varkensnoteringen.

BPP omhoog, VEZG stabiel
Op basis van de opgaven stijgt de DCA BestPigletPrice met €0,50 tot €42,50 per big. De Duitse biggenprijs (VEZG) blijft deze week stabiel op €48 per big.

Klik hier voor een toelichting op de DCA BestPigletPrice. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden