Shutterstock

Analyse DCA BestPigletPrice

Biggenmarkt begint beter te lopen

14 November 2022 - Wouter Baan - 3 reacties

De biggenafzet raakt meer op stoom. Nadat de DCA BestPigletPrice vorige week al met een schuin oog omhoog keek, boekt de notering deze week meer koerswinst.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het biggenaanbod droogt merkbaar op, zeggen handelaren. Dit, in combinatie met een langzaam aantrekkende vraag, maakt dat de handel een stuk vlotter verloopt dan pakweg drie weken geleden. Van overschotten is ineens geen sprake meer.

De biggenmarkt wordt een handje geholpen door de ontwikkelingen op de Nederlandse varkensmarkt die tegen een verhoging aanhikt. De DCA Beurspijs ging vrijdag nipt omhoog, al moet nog wel blijken of slachterijen daar in mee gaan. Een onneembare horde is de verhoging van €0,01 per kilo in elk geval niet.

VEZG blijft stabiel
De Duitse VEZG-biggenprijs blijft met €48 deze week opnieuw op zijn plek. Dit neemt niet weg dat ook de Duitse biggenmarkt vlotter loopt. De Nederlandse biggenexport profiteert daar in theorie van, al vallen de exportcijfers de afgelopen weken flink tegen. In de eerste week van november gingen minder dan 50.000 biggen naar Duitse vleesvarkenshouders, wat historisch gezien erg laag is. De export zit met ruim 30.000 biggen wel in de lift, de vraagtoename zal normaal gesproken doorzetten tot begin 2023.

Veel handelaren vinden dat de biggenmarkt rijp is voor de tweede verhoging op rij. Op basis van de opgaven stijgt de DCA BestPigletPrice met €1 tot €43,50 per big.

Klik hier voor een toelichting op de DCA BestPigletPrice. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden